Caprese saláta, újragondolva
sponsored links
?A legnagyobb baj az éhségsztrájkkal az, hogy néhány nap múltán az ember megéhezik...? Allen Stewart Konigsberg
HOZZÁVALÓK, 4 személyre
0,25 mozzarella
0,20 mascarpone
0,25 paradicsom
0,02 zselatinpor
2 dl víz
pesto:
1 nagy csokor bazsalikomlevél, 5 gerezd fokhagyma, 0,10 reszelt parmezán, 1 dl olíva olaj
Kõmozsárban az összes alapanyagot összetörjük, olíva olaj hozzáadásával krémesítjük.
díszítéshez:
0,10 mozzarella golyók, 0,10 koktél paradicsom, 6-7 bazsalikom levél, 6 db kisméretû koktél dísz fakard
4 db fém vagy mûanyag karikaforma (2,5 cm magas, 6 cm átmérõ)
ELKÉSZÍTÉSE:
A vizet felforraljuk, majd a tûzrõl levéve, hozzáadjuk a zselatinport. Folyamatosan kevergetjük, míg a zselatinpor teljesen feloldódik. Ezt kell majd a késõbbiek folyamán három részre osztani.
A mozzarellát és a mascarponét turmixban jól összedolgozzuk, majd egy üvegtálba kiöntjük. Hozzáadjuk az olvasztott zselatin 1/3-át, és lazán összekeverjük. A 4 karikaforma aljára azonnal kiadagoljuk, majd a hûtõbe tesszük. Közben elkészítjük a következõ réteget.
A paradicsomokat szintén turmixban pürésítjük, majd kivéve, hozzáadjuk a következõ 1/3-nyi csomómentes olvasztott zselatint. A hûtõbõl elõvett formákban lévõ, következõ réteget kialakítjuk, úgy hogy a paradicsom krémet is elosszuk egyenletesen. Ismét a hûtõbe tesszük, míg elkészül a harmadik réteg.
A kész pestohoz adjuk az utolsó 1/3-nyi olvasztott zselatint. A hûtõbõl kivet formákban lévõ, maradék helyekre öntjük a pestot. Tálalásig ismét visszatesszük a hûtõbe. Addig elkészítjük a díszeket. A dísz fakardra váltakozva felszúrunk bazsalikom levélbe csomagolt mozzarella golyókat és koktélparadicsomokat.
Tálaláskor a karikákat óvatosan eltávolítjuk, és az elõkészített díszkardokkal szolgáljuk fel.
Foodafok