Cappuccino szelet
sponsored links
Ezt a sütit már rég meg akartam sütni, csak mindig elmaradt. Most sütöttem elõször ilyen kakaós piskótatésztát is.
Hozzávalók a tésztához: 6 ek. liszt, 6 ek. cukor, 6 db tojás, 1 ek. kakaópor, 1/2 dl étolaj, 1 csomag sütõpor
Krémhez: 25 dkg Rama, 25 dkg porcukor, 6 dl tej, 2 csomag vaníliás, vagy tejszínes ízû pudingpor (én most csokissal készítettem mert nem volt itthon 2 vanília), 1 ek. kakaópor, 1 ek. õrölt kávé én tettem hozzá még 1 csomag 3:1 ben kávét is. A tetejére: csokimáz: 3 ek. kakaópor, 3 ek. cukor, 3 ek. víz felforralni és 5 dkg vajat belekeverni
Elkészítés:
A tésztát úgy mint a piskótatésztát elkészítem. A tojásokat szétválasztom, sárgáját összekeverem a cukorral és bele az étolaj, az összekevert sütõporos, kakaós liszt, majd kikeverem. Felverem a tojásfehérjét habbá és óvatosan beleforgatom. Sütõpapírral bélelt tepsibe helyezem és elõmelegített sütõben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütöm. Kihûtöm és ketté vágom a piskótát. Két lap lesz belõle.
A krémhez a porcukrot kikeverem a Ramaval. Közben megfõzöm a pudingot a szokásos módon a 6 dl tejjel, kihûtöm és beleteszem a kikevert vajat, majd átkeverem. A krém egyik felét az alsó lapra kenem, hozzáadom a másik krémhez az 1 ek. kakaópor, 1 ek. õrölt kávé és én még tettem hozzá 1 cs. 3:1 ben nescafét (elhagyható) összekeverem, ezt rá a másik krémre, végül az utolsó lapot a tetejére helyezem. Nagyon finom megkóstoltam a krémet.
Elkészítem a csokimázat: 3 ek. kakaópor, 3 ek. cukor és 3 ek. vizet felforralok és 5 dkg hideg vajat hozzákeverek csomómentes legyen. Ráöntöm a süti tetejére elkenem egyenletesen. Hûtõbe teszem és hagyom kicsit összeérni a sütit, késõbb szeletelhetõ.
Kicsit még lágy volt a krém, de a gyerekek már enni akartak
piskóta ezt kell ketté vágni
rétegezés
kész
picit itt még folyós volt a csokimáz, de szépen rákötött