Caponata, avagy szicíliai padlizsánragu
sponsored links
Ez egy igazán könnyû, a nyár hangulatát visszaidézõ étel, amit Dél-Olaszországban nagyon kedvelnek. Én a padlizsánnal nem vagyok olyan jó viszonyban, valahogy nem lopta be magát annyira a szívembe, de néha-néha így is sikerül megkívánnom, ebbõl is látszik, hogy mennyire mindenevõ vagyok, ...meg másból is, de azt most hagyjuk. :)
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 közepes, szép feszes, friss padlizsán
- 1 púpozott kávéskanál szárított oregánó
- tengeri só és frissen õrölt bors
- 1 kisebb fej finomra vágott vöröshagyma
- 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 evõkanál kapribogyó, sózott és leöblített a legjobb, de én eceteset használtam
- 1 marék kimagozott, zöld olajbogyó ...