Caponata, avagy szicíliai padlizsánragu

2012-01-25

sponsored links


  Ez egy igazán könnyû, a nyár hangulatát visszaidézõ étel, amit Dél-Olaszországban nagyon kedvelnek. Én a padlizsánnal nem vagyok olyan jó viszonyban, valahogy nem lopta be magát annyira a szívembe, de néha-néha így is sikerül megkívánnom, ebbõl is látszik, hogy mennyire mindenevõ vagyok, ...meg másból is, de azt most hagyjuk. :)
Hozzávalók 4 személyre:
  • 3 közepes, szép feszes, friss padlizsán
  • 1 púpozott kávéskanál szárított oregánó
  • tengeri só és frissen õrölt bors
  • 1 kisebb fej finomra vágott vöröshagyma
  • 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2 evõkanál kapribogyó, sózott és leöblített a legjobb, de én eceteset használtam
  • 1 marék kimagozott, zöld olajbogyó ...

Folytats a blogon ... lilahajni.blogspot.com/2012/01/capona...

sponsored links

Keres?s