Capelletti és anolini levesbetétként

2018-04-06

sponsored links

Csak egy ötlet, és tudom, jócskán elkéstem vele. A húsvétnak ugyan már régen vége, de ha valaki esetleg tett el a fagyasztóba maradék fõtt sonkát, ez egy különleges felhasználási módja lehet.




Bevallom, a képen bolti sonkás ravioli (inkább capelletti) látható. Még a böjt elõtt vettem, és ennek is igencsak közelített a lejárati ideje, úgyhogy ma megfõztem. És hatalmas tanulságot vontam le: soha többé gyári ravioli, bár imádom Nigellát, meg a háziasszonymentesítõ ötleteit (õ jutott eszembe a mai fõzöcskémrõl), de én mondom, ennek inkább álljatok neki, ha megennétek. Annyira bûn rossz ez a készen kapható verzió, hogy el sem tudom mondani... Katasztrófa, bûntett a konyhamûvészet ellen. Tényleg, és nem túlzok. Én csináltam már húsvéti sonkából tölteléket, és az mennyei finom volt, itt találjátok a receptet. Szóval. Ha rákívántok, akkor inkább zen, avagy a caelletti gyártás mûvészete legyen a kiindulópont.
Egy kis segítség a formázáshoz:




Soha többé bótit...
És lehet egyszerûbben is, íme:



Folytats a blogon ... szellemafazekban.blogspot.com/2018/04...

sponsored links

Keres?s