Cantuccini

2011-11-13

sponsored links


Nagy szerelmünk az olasz konyha, olasz finomságok, édességek. Ma jutott a férjem eszébe, milyen rég ettünk cantuccinit! A cantuccini egy száraz sütemény, mandulával. Azért száraz, hogy csússzon hozzá az édes desszertbor. Így legalább van értelme:-) Végig gondoltam, van e valami akadálya, nem volt, nekiálltam. Persze tudományos alapon, sok receptet végigböngésztem, mire megtaláltam a megfelelõt, Sajtkukacnál.

A recept kb. 30 db süteményhez:

200 g mandula kicsit megpirítva, 100 g puha vaj, 150 g cukor, 2 tojás, 1 ek citromlé, 300 g liszt, 1,5 tk sütõpor, csipet só, egy löttyintés mandula esszencia

A sütõt elõmelegítem 180 fokra. A mandulát száraz serpenyõben megpirítom, már ekkor isteni illatok vannak:-) A vajat a cukorral habosra keverem, beleütöm a két tojást, majd hozzájuk szitálom a lisztet, sütõport, pici sót, mandula ...

Folytats a blogon ... bakeann.blogspot.com/2011/11/cantucci...

sponsored links

Keres?s