Cannellini bab, paradiós petrezselyem pestoval

2011-05-26

sponsored links


Egy újabb egyszerû de nagyszerû antipastival jelentkeznék. A tervem igazából az volt, hogy ezt a receptet valami hatalmas, nagyszemû, fehér babbal készítem el de sajnos ilyet nem találtam. Tudom, hogy nyilván nem voltam túl körültekintõ de a lényeg az, hogy találtam fehérbabot a cannellini személyében, ami jól mutat a zöld pestoval és végül is bevált. Mondjuk sajnos nem olyan, hogy egy fogpiszkálóra egy dió nagyságú babot lehessen felszúrni és ez egy komoly falatnak feleljen meg de nagyon jó volt ez így is bár le kellett tennem az elõbb említett vágyamról. A petrezselyem pesto pedig paradióval készült nem hagyományos dióból. Annak ellenére, hogy a legtöbb helyen azt írták a paradió nem alkalmas "zúzásra-törésre-reszelésre" mert túl olajos. Rendben biztos így volt nekik de jelentem, hogy nekem sikerült és semmi problémám nem volt vele, tökéletesen mûködött és fantasztikus diós-mandulás ízt adott végül.

Hozzávalók:
2 doboz cannellini bab (fehérbab)
3 csokor petrezselyem
1/2 bögre extra szûz olívaolaj
1 maréknyi pecorino vagy parmezán
1/2 citrom leve
1-2 gerezd fokhagyma
frissen õrölt bors
tengeri só
+ friss chili karikák (elhagyható)

Valószínûleg ennek a receptnek a kulcsa az egyszerûség. Semmi cicoma nincs a...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/hinyenc/~3/BZ...

sponsored links

Keres?s