Canja - Brazil rizses-pórés csirkehúsleves
sponsored links
Még mindig a legújabb, kedvenc szakácskönyvünk, a Menedék egyesület gondozásában megjelent, csak tõlük beszerezhetõ: Így fõzünk mi - messzirõl jött budapestiek - interjú és szakácskönyv. Nyáron ettem egy brazil különlegességet, sajtos puffancshoz hasonlót. Olyan finom volt. Azóta kérem brazil barátaimat, hogy ugyan már, a receptet. Kinyitom este a fenti könyvet, s pont benne van, ott, kiszúrja a szemem, a sajtos puffancs - Paó de quejio. De elõtte jöjjön egy ízletes, egyszerû, póréhagymás, csirkés leves - rizzsel.
Hozzávalók:
- 4 ek olaj
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 közepes csirkemell vagy 6 alsó csirkecomb
- 1,5 l víz (kicsit több is lehet)
- só, bors
- 4 sárgarépa vastagon karikázva
- 1 póréhagyma karikázva ...