Canh Bi Ro Nam Dua - azaz párolt sütõtök leves kókusztejjel
sponsored links
Ezt a recept egy létezõ vietnámi levesé. Gondoltam elkészítem úgy, ahogy van. Nagyon finom lett, de valamiért nem volt tökéletes. Kissé egynemû, amolyan egyízû leves vált belõle. Legalábbis családi körben is azt a visszajelzést kaptam, hogy valami hiányzik belõle. Én is így éreztem. Lehet, hogy csak a könyvbõl hiányzott egy fontos sor, mindegy is, mert most leírom azt is, hogy mit kellett volna - szerintem - még tartalmaznia a receptnek.
Az étel alapja a sütõtök. Ahogy már tapasztaltam a különbözõ tököknek más-más aromája és állaga van. Én kanadai vajtököt használtam. Serpenyõben pirítva tökéletesen viselkedik, de ehhez a leveshez nem annyira vált be, inkább a hokkaidora szavaznék. Elõszöris a színe miatt, mert az én levesem színe kissé fakóra sikeredett, de nézzük mit csináltam a könyv szerint és mit kellett volna. A tököt megfõztem alaplében az elõtte fél órára vízbe áztatott shitake gombával. Ez a gomba a hírek szerint umamit tartalmaz, ami azt jelenti, hogy természetes ízfokozó hatása van.
Nem pörkölt és nem sózott, azaz nyers mogyorót vízbe áztatam. Fél óra elegendõ. Felszeleteltem ...