Canelloni
sponsored links
Kedves Barátainkat láttuk vendégül, és kivételesen egy elõre elkészíthetõ, a folyamatos felügyeletet nem igénylõ fogást választottam.
Egy doboz (250g) canelloni tészta szükséges; ez öt-hat fõre is bõven elegendõ.
A töltelékhez egy kg darált sertéshús és marhahús keverékét pörkölt módjára, a szokásosnál több szafttal megfõztem.
A száraz (nem szabad megfõzni - azt majd a mártás és a töltelék megoldja) tésztahengereket betöltöttem a kész, fûszeres hússal, majd kizsírozott tûzálló tálba sorakoztattam õket két sorban.
Növényi tejszínnel felöntöttem a tálat, majd forró sütõben szép pirosra sütöttem.
A paradicsomlevet kedvelõk tejszín helyett készítsék passzírozott paradicsommal, úgy egy kicsit könnyedebb lesz az étel.
Tetejét szép barnára sütöttem. Ha paradicsommal készítjük, szórjuk meg reszelt sajttal.