Canelloni

2014-06-27

sponsored links

Kedves Barátainkat láttuk vendégül, és kivételesen egy elõre elkészíthetõ, a folyamatos felügyeletet nem igénylõ fogást választottam.



Egy doboz (250g) canelloni tészta szükséges; ez öt-hat fõre is bõven elegendõ.



A töltelékhez egy kg darált sertéshús és marhahús keverékét pörkölt módjára, a szokásosnál több szafttal megfõztem.



A száraz (nem szabad megfõzni - azt majd a mártás és a töltelék megoldja) tésztahengereket betöltöttem a kész, fûszeres hússal, majd kizsírozott tûzálló tálba sorakoztattam õket két sorban.



Növényi tejszínnel felöntöttem a tálat, majd forró sütõben szép pirosra sütöttem.



A paradicsomlevet kedvelõk tejszín helyett készítsék passzírozott paradicsommal, úgy egy kicsit könnyedebb lesz az étel.



Tetejét szép barnára sütöttem. Ha paradicsommal készítjük, szórjuk meg reszelt sajttal. 


Folytats a blogon ... muskatlibufe.blogspot.com/2014/06/can...

sponsored links

Keres?s