Camemberttel töltött kifli
sponsored links
Sajt imádó vagyok, mondhatni elvagyok reggel sajttal és péksütivel vagy kenyérrel. Régen, sosem fogom elfelejteni, azzal piszkált a párom, hogy számomra a melegszendvics, nem melegszendvics sajt nélkül. :) De, teljesen igaza volt. Ugyanis, ha nem volt otthon sajt, akkor bizony nem is készült semmilyen melegszendvics. Ma már egy kicsit más a helyzet, ennél kreatívabb vagyok, de azért sajt mindig van a hûtõbe. Jelen pillanatban is négy fajta. :) Este megkérdeztem a páromat, hogy mit enne reggelire. Természetesen a válasz: "Nekem mindegy, bármi megfelel." Törtem egy kicsit a buksimat, majd eszembe jutott ez a finomság.
Én ismét lekvárral ettem reggelire, valahogy nekem ez a legjobb párosítás.
Camemberttel töltött kifli
Hozzávalók (12 db):
150 g tk. tönköly búzaliszt
150 g teljes kiõrlésû liszt
100 g fehér liszt
1 tojás
1 tk. cukor + 1 ek.
1,5 dl langyos tej
20 g élesztõ
1-1,5 dl langyos víz
1 kk. só
30 g olvasztott vaj
150 g camembert
Tetejére:
1 felvert tojás
Elkészítés:
A langyos tejben keverjük el az élesztõt és az 1 teáskanál cukrot, majd hagyjuk 15 percig pihenni. A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a tojást, a sót, a felfuttatott élesztõt és még egy kis langyos vizet. Dolgozzuk össze a tésztát és amikor már jól összeállt dolgozzuk hozzá a vajat apránként. A legjobb mind ezt robotgéppel csinálni. Jó rugalmas, de nem túl lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Kelesztõ tálba pihentessük 20 percig, majd gyúrjuk át és visszatéve ismét 20 percig hagyjuk benne. Nyújtsuk ki enyhén lisztezett felületen kör alakúra és osszuk el 12 részre. Mindegy cikk végére tegyünk egy vékony szelet sajtot, majd tekerjük fel úgy, hogy közben húzzuk a csücskét, így lesz egyre több réteg. Sütõpapírral bélelt tepsire téve hagyjuk duplájára kelni. Felvert tojással kenjük meg, majd elõmelegített 200°C-os sütõbe 20-22 perc alatt süssük készre.
Nagyon finom puha marad még másnap is.
Én ismét lekvárral ettem reggelire, valahogy nekem ez a legjobb párosítás.
Camemberttel töltött kifli
Hozzávalók (12 db):
150 g tk. tönköly búzaliszt
150 g teljes kiõrlésû liszt
100 g fehér liszt
1 tojás
1 tk. cukor + 1 ek.
1,5 dl langyos tej
20 g élesztõ
1-1,5 dl langyos víz
1 kk. só
30 g olvasztott vaj
150 g camembert
Tetejére:
1 felvert tojás
Elkészítés:
A langyos tejben keverjük el az élesztõt és az 1 teáskanál cukrot, majd hagyjuk 15 percig pihenni. A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a tojást, a sót, a felfuttatott élesztõt és még egy kis langyos vizet. Dolgozzuk össze a tésztát és amikor már jól összeállt dolgozzuk hozzá a vajat apránként. A legjobb mind ezt robotgéppel csinálni. Jó rugalmas, de nem túl lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Kelesztõ tálba pihentessük 20 percig, majd gyúrjuk át és visszatéve ismét 20 percig hagyjuk benne. Nyújtsuk ki enyhén lisztezett felületen kör alakúra és osszuk el 12 részre. Mindegy cikk végére tegyünk egy vékony szelet sajtot, majd tekerjük fel úgy, hogy közben húzzuk a csücskét, így lesz egyre több réteg. Sütõpapírral bélelt tepsire téve hagyjuk duplájára kelni. Felvert tojással kenjük meg, majd elõmelegített 200°C-os sütõbe 20-22 perc alatt süssük készre.
Nagyon finom puha marad még másnap is.