Camembert krémleves lazaccal és spárgával

2017-05-14

sponsored links

20170514_163506_2.jpg

Kell hozzá némi áldozatkészség, hogy az ember a kedvenc pezsgõjét a levesbe öntse, de ez esetben megérte!

Hozzávalók (4 adag):

200 g érett camembert sajt

20g vaj

2 evõkanál kukoricaliszt

1 kávéskanál friss kakukkfû

100 g zöld spárga

50 g füstölt lazacfilé

1,2 dl száraz pezsgõ (Törley Chardonnay Brut)

1 l spárga alaplé

 20170514_163126.jpg

Elkészítés:

  1. A spárgavégeket letörjük, összezúzzuk, és kevés sóval 1 liter vízben kiforraljuk, majd leszûrjük.
  2. A camembert-t kockákra vágjuk, és a forró alaplében lassan melegítve felolvasztjuk ? majd a sajt kérget leszûrjük róla.
  3. Egy másik lábasban felolvasztjuk a vajat, és enyhén megpirítjuk benne a kukoricalisztet. Felengedjük egy kevés hideg vízzel, csomómentesre keverjük, majd felhígítjuk a camembert krémmel, beletesszük a kakukkfüvet, és együtt felmelegítjük.
  4. A spárgát kis darabokra vágva megpároljuk, a füstölt lazacot vékony csíkokra vágjuk, majd a tányérokba halmozzuk õket.
  5. Ráöntjük a camembert krémlevest, és a tányéron adunk hozzá 3-3 cl pezsgõt, melyet elkeverünk benne. Vigyázat, a forró levesben a pezsgõ fokozottan hat! 

Aki szeretne nyerni egy üveggel ebbõl a nedûbõl, IDE kattintva találja meg a lehetõséget.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2017/05/14/ca...

sponsored links

Keres?s