Camembert, az a rántott
sponsored links
Hátigen. Ha rántott sajtról van szó, mondjuk akkor azért annyit lehet variálni a dolgon hogy mit rántunk ki. Lehet mondjuk trappistát, edámit, aztán van a cheddar, ehhez is volt már szerencsém. És persze ott van az örök klasszikus, ami minden B kategóriás étterem étlapjának stabil pontja volt éveken keresztül, a camembert. Nemhiába fogott el a nosztalgia és készítettem el egybõl rizzsel, úgy ahogy azt annak idején az arcunkba kaptuk.
Aminek igen fontos szerepe volt abban hogy három perccel az evõeszközök letétele után mindenki leforduljon a székrõl. Még most is kivagyok a gondolattól mennyire tele lettem. Szóval legközelebb azért rizsa nélkül lesz.
Kellbele (3 fõre):
Fejenként egy, kb 120-130 grammos camembert,
Nagy maréknyi dió, durvára törve,
Három marék kenyérliszt,
Két tojás, felverve ...