Calas - rizsfánk

2012-05-12

sponsored links


Ez a rizsfánk New Orleans tradicionális desszertje. Készülhet maradék fõtt rizsbõl, tejberizsbõl, de arra mindenképpen figyelni kell, hogy a rizsnek teljesen hidegnek kell lennie, ellenkezõ esetben sütés közben széteshet a fánk. Ez a változat a hagyományos fûszerekkel készült, de a rizst ízesíthetjük bármilyen tetszés szerinti fûszerrel, például sáfránnyal, zöld kardamommal is. (A calas szó kiejtése: kálá.)

Calas - rizsfánk

Hozzávalók 
  • 5 dl fõtt rizs vagy tejberizs
  • 12 dkg liszt
  • 6-8 dkg cukor
  • 2,5 teáskanál sütõpor
  • 1/2 teáskanál szerecsendió ...

Folytats a blogon ... szepsegtar.blogspot.com/2012/05/calas...

sponsored links

Keres?s