Calamarata (kalmár ragus tészta)
sponsored links
A recept neve olaszul: calamarata
A calamarata egy tipikus nápolyi tészta étel. A fogás elkészítésekor a kalmárhúst egy enyhén pikáns paradicsomos, petrezselymes, fokhagymás szószban párolják meg és olyan tésztával (calamarata) keverik össze melynek formája gyûrûre, azaz a felszeletelt kalmárhúsra emlékeztet.
Elõkészítési idõ: 30 perc
Fõzési idõ: 40-50 perc Típus: tészták
Nehézségi fok: közepes
1 gerezd fokhgyma
600 g kalmár (aki nem szeretne a hús pucolásával tisztításával veszõdni legjobb ha karikára felszeletelt formában vásárolja meg)4 evõkanál olívaolaj
400 g calamarata tészta vagy bármilyen egyéb ízlésünknek megfelelõ tészta
1 peperoncino paprika
300 g koktélparadicsom ...