Calamarata (kalmár ragus tészta)

2013-07-31

sponsored links

Nápolyi

A recept neve olaszul: calamarata


A calamarata egy tipikus nápolyi tészta étel. A fogás elkészítésekor a kalmárhúst egy enyhén pikáns paradicsomos, petrezselymes, fokhagymás szószban párolják meg és olyan tésztával (calamarata) keverik össze melynek formája gyûrûre, azaz a felszeletelt kalmárhúsra emlékeztet.

Elõkészítési idõ: 30 perc
Fõzési idõ: 40-50 perc
Típus: tészták
Nehézségi fok: közepes

Hozzávalók 4 személyre:
1 gerezd fokhgyma
600 g kalmár (aki nem szeretne a hús pucolásával tisztításával veszõdni legjobb ha karikára felszeletelt formában vásárolja meg)
4 evõkanál olívaolaj
400 g calamarata tészta vagy bármilyen egyéb ízlésünknek megfelelõ tészta
1 peperoncino paprika
300 g koktélparadicsom ...

Folytats a blogon ... gamberiegamberetti.blogspot.com/2013/...

sponsored links

Keres?s