Cajun csirke tortilla chips bundában, baconba tekert csemegekukoricával, cheddar szósszal
sponsored links
Még szeptemberben készítettem ezt a rettentõen egyszerû, de annál attraktívabb ételt hétköznap vacsorára.
A fõ ihletadó a kukorica volt, tele volt még a piac zsenge csemegekukoricával. Télen sem mondunk le errõl a csemegérõl, gyorsfagyasztva is kapható zsenge, csöves csemegekukorica.
Úgy döntöttem, hogy most egyszerûen betekerem baconba és így sütöm meg a sütõben.
Mivel elõre tudtam, hogy mit fõzök, így már elõzõ nap bepácoltam a csirkét. Nem is akárhogyan, mert tejet használtam ahhoz, hogy még puhábbak és szaftosabbak legyenek a csirkedarabok. Nem elõször pácolok tejben csirkét.
Cajun fûszerkeveréket terveztem - stílusosan - az ételhez, gyakran használom, csirkéhez, lazachoz kiváló. Összeállítottam a fûszerkeveréket, melybe most friss fokhagymát tettem. Alaposan befûszereztem vele a csirkét és felöntöttem annyi tejjel, hogy ellepje. Másnapig lefedve, hûtõbe tettem. Ez esetben fûszerezhetjük a pácot sóval, hiszen a tej nem engedi, hogy a nedvesség távozzon a csirkehúsból.
Gondoltam egyet és nem zsemlemorzsa vagy kukoricapehely bundában, hanem tortilla chips morzsában paníroztam.
A cheddar mártásról is írtam már, a maradékát használtam fel másnap az egyben sült töltött krumplihoz.
Cajun fûszerkeverék: ...