C?kl?s katon?k kapros m?rtogat?ssal
sponsored links
Szint?n a N?ileg magazinban megjelent recept. Mert a c?kl?t nem csak savany?s?gk?nt fogyaszthatjuk :)
Fot?: M?th? Zolt?n |
Hozz?val?k:
A ?katon?khoz?:
- 15 dkg c?kla
- 15 dkg s?rgar?pa
- 10 dkg feta sajt
- p?r szelet keny?r
A m?rtogat?shoz:
- 1 toj?ss?rg?ja
- 1 kk must?r
- olaj
- s?
- 1 kk cukor
- 1 ek citroml?
- 20 dkg tejf?l
- 1 csokor kapor
Elk?sz?t?s:
A m?rtogat?shoz a toj?ss?rg?j?t ?s a must?rt kikavarjuk annyi olajjal, amennyivel s?r? majon?zt kapunk. Beletessz?k a cukrot, amire r?locsoljuk a citromlevet. ?sszekavarjuk, majd beleforgatjuk a tejf?lt ?s az apr?ra v?gott kaprot, s?zzuk. T?lal?sig h?t?ben t?roljuk. A c?kl?t ?s a s?rgar?p?t alaposan megmossuk, majd h?mozatlanul aluf?li?kba csomagoljuk ?s 180 fokos s?t?ben megs?tj?k. A s?rgar?pa hamarabb k?sz lesz, kb. egy ?ra, a c?kla kb. m?sf?l ?ra alatt. Fogv?j?val ellen?rizhetj?k, ha k?nnyen bemegy, k?sz van. Miut?n megh?ltek, a z?lds?geket megh?mozzuk, ?s a feta sajttal egy?tt felkock?zzuk, a kenyeret falatnyi kock?kra v?gjuk. Minden kis keny?rre egy-egy darab c?kl?t ?s s?rgar?p?t, majd egy kocka fetasajtot tesz?nk ?s fogv?j?val r?gz?tj?k. A m?rtogat?ssal k?n?ljuk.