C?kl?s kal?cs
sponsored links
Nem csak finom, de a lsz?ne is igaz?n k?l?nleges megjelen?st k?lcs?n?z a kal?csnak
Vil?gos t?szta hozz?val?i :
250 g liszt
25 g porcukor
150 ml langyos tej
3,5 g instant ?leszt?
75 ml olvasztott vaj
1 db kiss? felvert toj?s fele
C?kl?s t?szta Hozz?val?i:
250 g liszt
25 g porcukor
150 ml c?klal?
3,5 g instant ?leszt?
75 ml olvasztott vaj
1 db kiss? felvert toj?s fele
A t?szt?kat azonos m?don k?l?n, k?l?n k?sz?ts?k el!
Elk?sz?t?s?k :
A hozz?val?kb?l kelt t?szt?t k?sz?t?nk.
K?l?n, k?l?n egy-egy t?lba rakjuk a t?szt?kat, majd letakarva dupl?j?ra kelessz?k.
Keleszt?s ut?n ny?jtsuk ki mind k?t t?szt?t
kb 20 x30 cm nagys?g?ra. A vil?gos t?szt?ra egyenletesen sim?tsuk r? a c?kl?s t?szt?t , majd tekerj?k fel. Tegy?k egy doboz form?ba ?s letakarva kelessz?k dupl?j?ra, kb. 30 perc alatt. Kenj?k le felvert toj?ssal a kal?cs tetej?t, majd el?meleg?tett, 180 fokos s?t?ben s?ss?k kb. 30 percig, am?g sz?p aranybarna lesz.
Hagyjuk kih?lni, majd szeletelj?k fel ?s t?laljuk.