C?kl?s csokis fonatok
sponsored links
Hozz?val?k :
60 dkg liszt
1 te?sk. s?
2 evk. cukor
1 db toj?s
0,5 dl olaj
1,5 dl langyos tej
1,5 dl friss c?klal?
3 dkg ?leszt?
Hozz?val?k a t?ltel?khez:
- csokol?d?s kr?m, vagy nutella
Hozz?val?k a m?zhoz:
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
8 dkg vaj
Csipetnyi c?klapor, vagy piros ?telfest?k
Elk?sz?t?se :
A t?szta hozz?val?ib?l keltt?szt?t k?sz?t?nk,?s letakarva dupl?j?ra kelesztj?k.
( ?n mindent belepakolok a keny?rs?t?g?pbe ?s a dagaszt?s programra ?ll?tom. )
A keltt?szt?t lisztezett fel?letre bor?tjuk ?s egy nagy t?glalapp? ny?jtjuk.Fel?let?t kenj?k meg csokis kr?mmel,majd a t?ltel?kkel befel? hajtsuk a t?szt?t 3/4 r?sz?ig,?s erre hajtsuk r? a kimaradt csokis t?szta r?szt.
(Ezt a m?veletet l?sd a vide?ban !)
K?t ujjnyi vastag szeletekre v?gjuk fel.
A t?szta szeleteket v?gjuk fel 3 egyenl? r?szre ?s fonjuk ?ssze ?ket, majd csavarjuk fel ?s ?gy rakjuk a tepsire.
Takarjuk le ?s 30 percig kelessz?k.
El?meleg?tett s?t?ben 180 fokon s?ss?k k?szre.
A m?zhoz a vajat,a porcukrot ?s a mascarpon?t olvasszuk fel,ha kiss? darabos akkor turmixoljuk ?ssze.
Egy kev?s c?kla porral sz?nezz?k meg ?s ?nts?k a forr? fonatokra. Pihentess?k 10 percig ?s csak ezut?n t?laljuk.
.