Búzasörben fõtt marha medvehagymás krokettel
sponsored links
Ismét egy finom marharagu volt a mai ebéd.
Néhány napja vettem jó néhány doboz Valentins búzasört, világosat és barnát is. A világos búzasör nagyon finom csülökhöz, bõrös malachoz, a barna viszont rozskenyerekhez, marharaguhoz ideális.
Viszonylag kevés munka van ezzel az étellel, mert némi elõkészítés, pirítgatás után bepakolok mindent a nagy vaslábosba és 2 órára elfelejthetem a fõzést. A szaftos marhához burgonya krokettet szoktam sütni, vagy valamilyen tésztát. Most a krokettbe egy nagy csokor medvehagymát és petrezselymet aprítottam. Ez elsõre jó ötletnek látszott, de sülés közben az egész család érezte a medvehagyma illatát és roppant tempóban rájártak a kisült darabokra, így mire elkészült az ebéd, és asztalra került egy finom kacsaleves, addigra félig jóllaktak az ebadták. (Beleértve a feleségemet is.)
Ragu:
- 1.4 kg marhalábszár (esetleg marhapofa vagy nyak )
- 0.5 kg gomba
- 4 nagy répa
- 2 nagy fej hagyma
- 25-30 dkg húsos kolozsvári szalonna
- 3-4 evõkanál mustár
- 3 evõkanál paradicsom sûrítmény
- 1 evõkanál liszt ...