Búzamentes piskótatekercs
sponsored links
Régen örültem már valamilyen eredményemnek ennyire: megsütöttem az elsõ búzamentes süteményemet! Annak, aki már régóta búzamentesen tüsténkedik a konyhában egy piskótatekercs nem nagy tudomány. Legalábbis nekem ezt jóval könnyebb volt összehoznom, mint bármikor a hagyományos fehér búzalisztbõl. Na, persze a búzalisztbõl sütött sem az ördögtõl ered. A szabályokat mindenki ismeri: a tojás sárgáját a cukorra habosra kell keverni, a fehér részét olyan keményre, hogy a fejünk fölé fordított tálból se csússzon ránk a hab, amennyi tojás, annyi liszt, amit kanalanként kell elkeverni cukros sárgájával, majd a legvégén, a lehetõ legóvatosabban kell belekeverni a fehérjébõl felvert habot. Na kérem, a kutya ott van elhantolva, hogy a búzaliszt azonnal csirizesedig, nehezebben válik egynemûvé a többi alkotóval. Vannak, akik ilyenkor buborékos és/vagy hideg vizet kevernek hozzá, de legalább sütõport. És ha meg is sül, a végén, ahogy ...