Búzacsírás-lenmagos bagett savóval és szezámolajjal
sponsored links
Hosszú neve lett ennek a fincsi péksütinek, a gyerekek kirándulására sütöttem ezeket a kis bagetteket, elég jól sikerültek. A túró és a sajt készítésénél elég sok savó maradt, el is tettem üvegben a hûtõbe, most ezt fogom használni a kelt tésztákhoz. Ezt még melegen használtam fel, a túrót kezdtem el csepegtetni, amikor is esezmbe jutott, hogy ez milyen jó lenne ehhez a bagetthez, olvastam róla több helyen. Valóban így is van, elégedett vagyok a végeredménnyel. Ami még új ebben, az a szezámolaj, nagyon finom mellékíze lesz tõle, olyan mint, a pirított szezámmag, amit szintén szeretek.
Hozzávalók:
3 dl savó
2 csapott tk. só
1 tk. méz
2 ek. szezámolaj
kb. 45 dkg tönkölyliszt (fele teljeskiõrlésû)
3 dkg búzacsíra
5 dkg lenmag darálva ...