Búzacsíramálé

2013-02-04

sponsored links


Ismeritek ezt a nagyon-nagyon finom és roppant egészséges ételt?

Hagyományos helyi (Csongrád és Szentes környékén) jellegzetesség, tápláló édesség, reformélelmiszer, vitaminbomba.
Rendkívül gazdag vitaminokban (A, B1, B3, B5, B6, B10, B12, E, K/, ásványi anyagokban és nyomelemekben /Fe, Mn, Cu, I, Mg, Ca, Zn, Na, K, Se, F, P, Cl, S, Cr, Si/.
A csírázó magban mûködõ enzimek az összetett keményítõt egyszerû cukrokká alakítják, a bonyolult fehérjéket aminosavakra, a zsírokat könnyen emészthetõ zsírsavakra bontják.
Telítetlen zsírsavtartalma alkalmas az érelmeszesedés megelõzésére és kezelésére, fogyasztása ajánlott még a következõ betegségek esetén :
- fáradtság, idegrendszeri probléma,
- bél- és májbetegségek,
- hajhullás, impotencia, ízületi gyulladás,
- hólyag- és vesepanaszok.
Betegségmegelõzõ hatása is jelentõs:
- erõsíti az immunrendszert,
- csökkenti a rákos megbetegedés valószínûségét,
- elõnyösen befolyásolja a vérsejtek, csontok, mirigyek, izmok mûködését.
Sajnos sütéssel néhány hõre bomló enzim és vitamin a csíramáléban már nem található, ezért cégünk a frissen csíráztatott búzát is ajánlja minden kedves érdeklõdõnek. Fogyasztható önmagában (enyhén
édeskés ), müzlihez keverve, vajas kenyérrel, salátának elkészítve. (forrás: http://www.szentesinfo.hu/csiramale/)

Már többször megfordult a fejemben, hogy írok róla a blogon, ugyanis ezt a csemegét sajnos kevesen ismerik. Szerintem ...

Folytats a blogon ... recepteszter.blogspot.com/2013/02/buz...

sponsored links

Keres?s