Búrkifli és pár szép fotó

2014-05-26

sponsored links

Mennyire szerettem gyerekkoromban a pékségben kapható búrkiflit, persze nem csak azt hanem a mákos kockát, a tömör ropogós zsemléket, kifliket, a túrós batyut, lekváros buktát amik már rég nem kaphatók a mostani pékségekben. Ezért sütöm inkább itthon mindet így a búrkiflit is mert egy kicsit nosztalgiázhatom és persze egy jót ehetek. :)

 
 

Hozzávalók 8 db-hoz:
  • 2 csomag 500 grammos készre nyújtott leveles tészta
  • 150 g darált dió
  • 120 g porcukor
  • 2 tojás
  • darált dió a szóráshoz

Elkészítés:
  1. A sütõt 200 fokra elõmelegítjük, gázsütõ 5-ös fokozat.
  2. A diót ledaráljuk, plusz a szóráshoz való kis mennyiséget.
  3. A tojásokat szétválasszuk és a fehérjébõl kemény habot verünk a porcukor fokozatos hozzáadásával.
  4. A kemény habhoz keverjük óvatosan a darált diót.
  5. A tésztákat kiterítjük és 8 téglalapot vágunk belõle. Én még nyújtottam rajtuk egy kicsit.
  6. A fotón látható módon a széleket végigkenjük tojássárgával, hogy majd süléskor a töltelék ne folyjon ki.
  7. A tölteléket is 8 felé osztjuk és megtöltjük a tésztákat, feltekerjük, kiflire formázzuk és sütõpapiros tepsibe sorakoztatjuk õket.
  8. 200 fokon kb. 25-30 perc alatt arany színûre sütjük.
 
Jó étvágyat!


És pár szép fotó amit a napokban készítettem...








Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/05/bu...

sponsored links

Keres?s