Búrkifli és pár szép fotó
sponsored links
Mennyire szerettem gyerekkoromban a pékségben kapható búrkiflit, persze nem csak azt hanem a mákos kockát, a tömör ropogós zsemléket, kifliket, a túrós batyut, lekváros buktát amik már rég nem kaphatók a mostani pékségekben. Ezért sütöm inkább itthon mindet így a búrkiflit is mert egy kicsit nosztalgiázhatom és persze egy jót ehetek. :)
- 2 csomag 500 grammos készre nyújtott leveles tészta
- 150 g darált dió
- 120 g porcukor
- 2 tojás
- darált dió a szóráshoz
Elkészítés:
- A sütõt 200 fokra elõmelegítjük, gázsütõ 5-ös fokozat.
- A diót ledaráljuk, plusz a szóráshoz való kis mennyiséget.
- A tojásokat szétválasszuk és a fehérjébõl kemény habot verünk a porcukor fokozatos hozzáadásával.
- A kemény habhoz keverjük óvatosan a darált diót.
- A tésztákat kiterítjük és 8 téglalapot vágunk belõle. Én még nyújtottam rajtuk egy kicsit.
- A fotón látható módon a széleket végigkenjük tojássárgával, hogy majd süléskor a töltelék ne folyjon ki.
- A tölteléket is 8 felé osztjuk és megtöltjük a tésztákat, feltekerjük, kiflire formázzuk és sütõpapiros tepsibe sorakoztatjuk õket.
- 200 fokon kb. 25-30 perc alatt arany színûre sütjük.