Bögrés sárgabarackos pite
sponsored links
A néhány nappal ezelõtti lekvárbefõzéskor eszembe jutott, hogy valami isteni sütit is készíteni kellene sárgabarackból, így félre is tettem egy süteményre valót belõle. Csak egy igazán egyszerû, gyorsan elkészülõ kevert sütit terveztem ebben a hõségben, amivel nem kell túl sokat foglalkozni, de jól esik desszertként egy könnyû nyári ebéd után. Rupáner-Gallé Margó konyhájában meg is leltem a megfelelõ receptet. Az édes, zamatos barack lágyan beleolvad a könnyû pite tésztába, és valóban mesésen finom. Maga a tészta nagyon jó állagú, nem száraz, egyáltalán nem édes, savanykásabb gyümölcsök is jól illenek hozzá, hisz a tetejét a végén még úgyis megszórjuk cukorral. Minden más gyümölccsel szederrel, szilvával, cseresznyével, meggyel, málnával vagy ami épp a kertben érik, el lehet készíteni. Nézzetek be Margóhoz, rengeteg jó házias étel, gyorsan elkészülõ süti található nála, pl. van bögrés aranygaluska és bögrés nõi szeszély is a repertoárjában. Jól hangzik ugye? Margónak köszönöm a receptet, csak úgy falta a sütit a család.
Elkészítési idõ: 45 perc
Hozzávalók:
1 bögre = 2,5 dl
tészta:
2,5 bögre liszt
3/4 bögre cukor
3/4 bögre olaj
4 dl tejföl
4 tojás
1 cs sütõpor
csipet só
tetejére:
50 dkg sárgabarack
cukor
Elkészítése:
- A tészta hozzávalóit összekeverjük, csomómentesre eldolgozzuk.
- Sütõpapírral bélelt, kb 30x35 cm-es tepsibe öntjük a masszát.
- A sárgabarackot felkockázzuk, héjával lefelé sûrûn megrakjuk vele a tésztát.
- Tetejét ízlés szerint, alaposan megszórjuk kristálycukorral.
- Elõmelegített 200 C-os sütõben kb 30 percet sütjük Tûpróba!