Bögrés pite csirkével és zöldségekkel
sponsored links
A karácsonyi habzsi-dõzsi után jól esik néhány nap "pihenés" a szilveszteri traktáig. Nálunk ilyenkor a maradékok feldolgozása, "újrahasznosítása" folyik. Ez a pite remek alapot ad a maradék sült csirke, sonka vagy más húsféle felhasználásra, de készülhet tofuból, vagy akár anélkül, kizárólag zöldségekbõl is. A lenti mennyiség négy kiadós adagot ad, ha kisebb formákba töltjük, hat is kijön belõle.
Hozzávalók (4 adag):
Hozzávalók (4 adag):
15 dkg csirkehús (vagy extra kemény tofu a vegetáriánus változathoz)
6 evõkanál olívaolaj
2 kis vöröshagyma, kockázva
2 szál zeller, kockára vágva
2 sárgarépa, kockára vágott
2 gerezd fokhagyma, zúzott ...