Bögrés palacsinta
sponsored links
Bögrés palacsinta |
1 bögre liszt (2 dl)
1 bögre tej
2 tojás
2 ek kristálycukor
1 zacskó vaníliás cukor
olaj a sütéshez
Én mindjárt dupla adagot készítettem.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjékbõl kemény habot verünk. A többi hozzávalót csomómentesre kikeverjük és beleforgatjuk a tojáshabot. Sûrûbb, könnyedebb tésztánk lesz, mint a hagyományos palacsintatészta, ezért én nehezebben boldogultam a sütéssel.
A palacsintasütõt ecsettel bekentem olajjal, a sütõ közepére öntöttem egy merõkanál masszát, majd a kanál hátuljával kör formájúra igazgattam. Vastagabb a hagyományos palacsintánál, a cukor miatt nekem leragadt és nem lettek szép formásak a palacsintáim. Ezen úgy segítettem, hogy kis tejjel felhígítottam és máris úgy terült magától, mint a hagyományos palacsinta.
Barack és meggylekváros, valamint fahéjas és kakaós készült. Hogy összesen hány lett, nem tudom, mert az unokáim segítettek, és már sütés közben elkezdett fogyni a palacsinta, csak úgy, töltelék nélkül.
Mire végére értünk a sütésnek, összesen 2 palacsinta maradt (1 meggylekváros meg egy kakaós), azt meghagytuk a papának.
Összegezve: jó volt a bögrés palacsinta, de én a továbbiakban is inkább a hagyományos palacsintát részesítem elõnyben.
A receptet Itt találtam, köszönöm!