Bögrés palacsinta
sponsored links
A hagyományos palacsinta mellett idõnként kipróbálok egy-két újabb, különlegesebb, valamiben másabb receptet is. Most Kriszti bögrés palacsintáját sütöttem meg, ezúton is nagyon köszönöm a receptet. :) A megszokottól vastagabb a tésztája, mégis habos, légiesen könnyed. Kriszti blogját ismerve és a képeket látva tudtam, hogy nem fogok csalódni, és valóban, nagyon finom lett. Három-négy fõ részére nem érdemes a dupla adagnál kevesebbel kezdeni, garantáltan el fog fogyni. Nálunk most görög joghurtos túrókrém volt a töltelék, sok sikert hozzá!
Hozzávalók kb. 17 darabhoz:
a palacsintákhoz:
- 4 tojás
- 4 evõkanál cukor
- csipetnyi só
- 2 bögre (2 x 2 dl) tej
- 2 bögre (2 x 2 dl) liszt
- kevés olaj
a töltelékhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
- 1 evõkanál porcukor
- 1 kis pohár (180 g) görög joghurt
- 1 citrom
a tetejére:
- porcukor
- A tésztához kettéválasztottam a tojásokat, a fehérjébõl kemény habot vertem.
- A sárgáját krémesre, habosra kevertem a cukorral és a sóval.
- Hozzákevertem a tejet, majd beleszitáltam és kézi habverõvel csomómentesre dolgoztam benne a lisztet.
- Végül beleforgattam a tojásfehérjehabot, óvatosan, hogy ne törjön össze.
- Addig hagytam pihenni, amíg elkészült a töltelék: ehhez villával áttörtem a túrót, hozzáadtam a kétféle cukrot, a citrom reszelt héját és a joghurtot, és krémesre kevertem.
- A tésztából a szokott módon, enyhén olajozott serpenyõben kisebb, kb. 17 centi átmérõjû palacsintákat sütöttem.
- A joghurtos túróval megtöltöttem, feltekertem, tálalás elõtt tetejét porcukorral megszórtam.