Bögrés mákos sárgabarackos gyümölcskenyér egészségesen:)
sponsored links
Saját fejlesztésû recept: teljes kiõrlésû liszt, mák -abból is a szemes fajta, mert ettõl lesz igazán jó a süti textúrája, na és persze sárgabarack. Hm? Hogy hangzik?Ugye hogy jól? Mutatom, hogy készítettem:
- 2,5 dl teljes kiõrlésû búzaliszt
- 2,5 dl sima liszt
- 1 zacskó sütõpor
- 1 kk fahéj
- 2,5 dl nádcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2,5 dl tej
- 1,25 dl olaj
- 1,25 dl szemes mák
- 4-5 szép nagy sárgabarack felkockázva
Hát nem cifrázom, így, ahogy van, sorban összekevered, beleöntöd egy sütõpapírral bélelt kenyérformába, aztán 180 C-ra elõmelegített sütõben szépen megsütöd:)(Nem mértem, de ennek is annyi kell, mint minden más gyümölcskenyérnek, mondjuk nagyjából 45-50 perc -végezz tûpróbát, mert minden sütõ más, és a formák is lehetnek kisebbek vagy nagyobbak.)Remélem, kedvet kaptatok ehhez a finomsághoz:)