Bögrés mákos szelet vaníliakrémmel
sponsored links
A bögrés süteményekben az a legjobb, hogy nem kell dekázgatni, méricskélni a hozzávalókat. Elõveszünk egy bögrét, ami a mérõedényünk lesz. Egy bögre ez, két bögre az, némi amaz, és már mehet is a sütõbe a tészta.
Hétvégére mákos bögrést sütöttem, vaníliapudinggal megbolondítva.
Bögrés mákos szelet vaníliakrémmel |
Hozzávalók:
2 bögre liszt
2 bögre cukor
2 bögre tejföl
1 bögre darált mák
1 evõkanál cukrozott citromhéj
4 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
1 csomag sütõpor
A krémhez:
2 csomag vanília pudingpor
6 dl tej
2 evõkanál cukor
A tepsi kenéséhez és szórásához:
vaj
liszt
A sütõt elõmelegítem 180 fokra. Egy 25x35 cm-es tepsit kikenek vajjal, és kilisztezem.
A tészta hozzávalóit egy nagy tálban alaposan összekeverem. A tepsibe öntöm, és elõmelegített sütõben 25-30 perc alatt készre sütöm. Tûpróbát tartok: amikor a beleszúrt hústûre nem ragad a tészta, akkor van készen.
Pár percig hagyom a tepsiben hûlni, majd tálcára borítom (dupla forgatással, úgy legyen végül a tálcán, ahogyan a tepsiben volt).
A pudingporból, tejbõl, cukorból sûrû pudingot fõzök, és a süteményre simítom.
Teljes hûlés után szeletelem.