Bögrés mákos marcipánnal

2014-02-06

sponsored links



Már olyan régen sütöttem édességet, hogy lelkiismeret-furdalásom volt a Családommal szemben :)
Így készítettem ma egy mákos süteményt. Engesztelésül  :)  került bele marcipán és
 fekete ribizlis mascarponekrémet kevertem hozzá :)


 


Bögrés mákos marcipánnal

Hozzávalók
200 g-os bögrével mértem

1 bögre rétesliszt
1 bögre finomliszt
1 bögre darált mák
1/2 bögre házi vaníliás kristálycukor
1 bögre tej
1/2 bögre olaj
pici só
1 (lapos) tk szódabikarbóna
2 db tojás
+ 100 g natúr marcipán


 


A sütõt bekapcsoltam 175 fok (légkeverés).
A kapcsos tortasütõ koszorú formáját kikentem vajjal és behintettem rétesliszttel.
A száraz hozzávalókat alaposan összekevertem. 
 A marcipánt apró kockákra vágtam és azt is belekevertem.
 A tojásokat szétválasztottam. 
A sárgákat összekevertem a tejjel és olajjal, a fehérjéket habbá vertem.
Összeállítottam a tésztát, úgyhogy elsõre csak a hab 1/3-át  kevertem bele, 
Majd a többi habot óvatosan hozzáforgattam a masszához.
A sütõformába kanalaztam és az elõmelegedett sütõben tûpróbáig sütöttem (ez 30 perc volt nekem).




Megjegyzés
Lehet tepsiben is sütni. 
Nagyobb család estén lehet duplázni a mennyiséget, mert ez nem sok.
Nem édes, lehet 1 bögre cukorra emelni a mennyiséget.
A marcipán elhagyható, illetve tehetünk csokoládét, 
aszalt gyümölcsöt vagy friss, mirelit, befõtt gyümölcsöt.


 


Fekete ribizlis mascarponekrém

100 g fekete ribizli, (saját, natúr, minden nélkül eltett-befõtt, nedvesen dunsztolt)
200 g mascarpone

Az egészet habosra kevertem.










Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s