Bögrés mákos marcipánnal
sponsored links
Már olyan régen sütöttem édességet, hogy lelkiismeret-furdalásom volt a Családommal szemben :)
Így készítettem ma egy mákos süteményt. Engesztelésül :) került bele marcipán és
fekete ribizlis mascarponekrémet kevertem hozzá :)
Bögrés mákos marcipánnal
Hozzávalók
200 g-os bögrével mértem
1 bögre rétesliszt
1 bögre finomliszt
1 bögre darált mák
1/2 bögre házi vaníliás kristálycukor
1 bögre tej
1/2 bögre olaj
pici só
1 (lapos) tk szódabikarbóna
2 db tojás
+ 100 g natúr marcipán
A sütõt bekapcsoltam 175 fok (légkeverés).
A kapcsos tortasütõ koszorú formáját kikentem vajjal és behintettem rétesliszttel.
A száraz hozzávalókat alaposan összekevertem.
A marcipánt apró kockákra vágtam és azt is belekevertem.
A tojásokat szétválasztottam.
A sárgákat összekevertem a tejjel és olajjal, a fehérjéket habbá vertem.
Összeállítottam a tésztát, úgyhogy elsõre csak a hab 1/3-át kevertem bele,
Majd a többi habot óvatosan hozzáforgattam a masszához.
A sütõformába kanalaztam és az elõmelegedett sütõben tûpróbáig sütöttem (ez 30 perc volt nekem).
Megjegyzés
Lehet tepsiben is sütni.
Nagyobb család estén lehet duplázni a mennyiséget, mert ez nem sok.
Nem édes, lehet 1 bögre cukorra emelni a mennyiséget.
A marcipán elhagyható, illetve tehetünk csokoládét,
aszalt gyümölcsöt vagy friss, mirelit, befõtt gyümölcsöt.
Fekete ribizlis mascarponekrém
100 g fekete ribizli, (saját, natúr, minden nélkül eltett-befõtt, nedvesen dunsztolt)
200 g mascarpone
3 ek savóméz
Az egészet habosra kevertem.