Bögrés banánkenyér
sponsored links
Banánkenyér mindenféle aszaltgyümölcsökkel, mandulával
/Karalábéleves után másodiknak készült/
Egyszerû bögrés kevert sütemény.
Hozzávalók: 2,5 dl bögre
1.tál:
3/4 bögre teljes kiõrlésû liszt
3/4 bögre zabpehely
1 cs. sütõpor
1 tk. szódabikarbóna
1 ek. kakaópor vagy lehet fahéj is
csipet só
2.tál:
1/2 bögre xilit
2 db érett banán villával szétnyomva
1 egész tojás
3/4 bögre tejföl vagy tej, vagy a kettõ keveréke
1/4 bögre olaj
3.tál:
egy marék mazsola
egy marék mandula, serpenyõben lepirítva
egy marék aszalt szilva darabolva
egy marék aszalt sárgabarack darabolva
tetejére: 1 cs fahéjas cukor
Sütõt bekapcsoltam 170 fokra, alsó-felsõre.
Elõször a 2.sz tálat kevertem robottal habosra és jól össze, majd hozzászórtam az 1.sz tál összekevert tartalmát, amikor jó egynemû lett hagytam 10 percig pihenni, addig megpirítottam szárazon serpenyõben a mandulát és összevagdaltam apróra az aszalt gyümölcsöket.
Végül ezeket is belekevertem a masszába.
Kivajaztam egy kenyérsütõ formát és beletöltöttem, a tetejét meghintettem egyenletesen fahéjas cukorral és ment a sütõbe úgy 50 percre, közben félóra után betakartam fóliával a tetejét, nehogy megégjen. Tûpróbával ellenõriztem, hogy megsült-e.
10 perc hûlés és pihentetés után tálra borítottam.
Amikor teljesen kihûlt vékonyan meghintettem porcukorral.
Szeletelve lekvárokkal, vagy krémekkel tálalva, pl. vaníliakrémmel nagyon finom délutáni desszert kávéhoz, teához.