Bõrös sült malaclapocka fûszeres chutney-val (paleo; tej-, glutén-, és cukormentes)

2013-02-18

sponsored links


Magamtól sosem jutott volna eszembe, hogy bõrös malaclapockát süssek. Mivel Ausztriában rettentõ drága a hús, a vasárnapi menüt nálunk általában az éppen aktuális húsakció alakítja. Ez most sem történt másként, ínycsiklandozónak ígérkezõ, elõre pácolt, sütésre kész malaclapockát kaptunk igen kedvezõ áron, és hogy ne legyen olyan unalmas, valami fûszeres, de mégis gyümölcsös, édes-csípõs mártást gondoltam hozzá. Elõször a hagymalekvár jutott az eszembe, de arra gondoltam, hogy chutney-t vagyis fûszeres gyümölcsös lekvárt még sosem csináltam... Itt az ideje kipróbálni! :)

A húst - amennyiben nem áll rendelkezésre elõre pácolt verzió - elõzõ este elõ kell készíteni. A bõrét be kell vagdosni, vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk bele. Aki szereti, fokhagymával megtûzdelheti. Sóval-borssal bedörzsölve, alufóliába szorosan becsavarva legalább 1 éjszakán át jó, ha pácolódik a hûtõben. Sütés elõtt fontos, hogy a hús szobahõmérsékletû legyen, ezért 1-2 órával sütés elõtt ki kell venni a hûtõbõl.

Hozzávalók a húshoz: 1,2 kg bõrös malaclapocka csont nélkül, pácolva, elõkészítve, olívaolaj vagy mangalicazsír, babérlevél.

Elkészítés:
  • A sütõt 200°C-ra elõmelegítem.
  • Elõveszek egy tepsit, az aljára olívaolajat öntök, vagy néhány evõkanál ...

Folytats a blogon ... scamorza.blogspot.com/2013/02/boros-s...

sponsored links

Keres?s