Bõrös sertéscomb rozmaringgal és rózsaborssal

2017-12-30

sponsored links

Na és olyankor mi van, amikor nem tudom lefotózni
az elkészült sültet, mert a tálaláshoz mindkét kezem
le van foglalva (a gondolataim is a vacsora-vendégek körül
forognak), fotózni meg ugye, senki nem fotóz helyettem
és még csak nem is hívják fel a figyelmemet arra, hogy
valami kimaradt a körbõl ...hát, ilyen is van. :)))
Hozzávalók:
-kb. egy 1,5 kg-os bõrös, keresztben szeletelt sertéscomb (bõrrel, csonttal, zsírral...mindennel, amivel kell :)
-1 csomag rózsabors
-friss rozmaring ágak
-1 nagyobb fej vöröshagyma
-sárgarépa
-petrezselyem gyökér
-8-10 gerezd fokhagyma
-só
-frissen darált fekete bors
-olaj
-2 dl kész húsleves, vagy zöldség alaplé
-2 dl félédes fehérbor (jó fajta...csak olyat öntsünk ennivalóhoz, amit szívesen meg is innánk!)

A sütõt elõmelegítem 160 fokra (alsó-felsõ sütés).
A húst lemosom és le is szárítom.
Tepsibe szeletelem a hagymát (mind), a fokhagyma
felét és a rozmaring ágakból is egy párat ide helyezek,
erre fogom ugyanis ráfektetni a húst, aminek mindkét
oldalát sózom, borsozom, majd a tetejére szórom a
rózsaborsot.

Megöntözöm a húst egy kevés olajjal, körberakom a
megpucolt, darabolt zöldségekkel, aláöntöm a bort
és a levest, majd alaposan lefedve, 6 órára a sütõbe
teszem, amíg vaj-puhára párolódik.
Ekkor lekerül a fólia, a sütõt 180 fokra és légkeverésre
kapcsolom és még vagy fél órára visszateszem, pirulni.
A 6 órás sütési idõ ne riasszon el senkit, közben bármit
lehet csinálni, akármit! ;)


Folytats a blogon ... csontnelkul.blogspot.com/2017/12/boro...

sponsored links

Keres?s