Bõrös malacrolád zöldségtoronnyal
sponsored links
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én egyszerûen imádom a jó kis cupákos-ropogós-omlós malacpecsenyét. Lehet sütni természetesen egyben is, de mi most egy kis csavart vittünk bele a fõzõsuliban, így sokkal elegánsabban lehet tálalni. A hagyományos (unalmas) tört burgonya köret helyett (illetve most kiegészítve) mézes céklával, fokhagymás zöldborsópürével. Eredetileg csicsókapürét terveztünk, de a súlyos mínuszok miatt képtelenség volt kiásni (akarom mondani kicsákányozni) a csicsókát.
Amire szükségünk lesz hozzá, és ebbõl a mennyiségbõl 10 ember jól lakik (2 szelet hús jut fejenként)
egy szép darab bõrös malacoldalas (kb. 3 kiló)
500 g zöldborsó
75 dkg cékla
1,5-2 kiló burgonya
3 fej fokhagyma
3-4 fej vöröshagyma
1 dl sör ...