Bólé
sponsored links
...most szigorúan alkoholmentes változatban
A bólé tipikusan szilveszteri ital, akár az alkoholos, akár a
mentes változatáról beszélünk. Igen látványos itókát
varázsolhatunk belõle, így mind a gyerekek, mind a felnõttek
körében biztos a siker, ha ez a terített asztalra kerül.
Nem utolsó sorban, nagyjából 10 perc alatt össze lehet állítani,
utána már csak hûvösre kell tenni, fogyasztásig
...és bezsebelni az elismeréseket. :)
Hozzávalók: A bólé tipikusan szilveszteri ital, akár az alkoholos, akár a
mentes változatáról beszélünk. Igen látványos itókát
varázsolhatunk belõle, így mind a gyerekek, mind a felnõttek
körében biztos a siker, ha ez a terített asztalra kerül.
Nem utolsó sorban, nagyjából 10 perc alatt össze lehet állítani,
utána már csak hûvösre kell tenni, fogyasztásig
...és bezsebelni az elismeréseket. :)
-1 üveg alkoholmentes pezsgõ, vagy kölyök pezsgõ (szamócás :)
-1 liter (jó minõségû) narancslé
-1 dl meggylé (ha piros bólét szeretnénk)
-3-4 db banán
-25 dkg málna
-1 db citrom (kezeletlen héjú)
-1 egész, nagy méretû ananász
-2 üveg õszibarack befõtt
A bólét szinte bármilyen gyümölcsbõl el lehet
készíteni, amit csak szeretünk, almát viszont
azért nem nagyon szoktam bele tenni, mert
az mindig a tetején úszkál és elég hamar meg is
barnul.
Ha lehetõségünk van rá, kezeletlen héjú citrusféléket vegyünk,
ha ilyenhez nem jutunk hozzá, alaposan súroljuk meg õket,
mielõtt felhasználjuk!
Tehát, a burkolatától megfosztott banánt, a citromot és
a barack befõttet szeletelem, az ananászt -alapos hámozás után-
kis kockákra vágom, a málnával nincs munka, azután kancsóba-,
vagy bólés tálba rakom
(attól függõen, hogy hány személynek készül),
felöntöm a jól behûtött gyümölcslével és a kölyök
pezsgõvel, vagy alkoholmentes pezsgõvel.
Külön édesítésre -szerintem- nincs szükség.
Tálalásig/fogyasztásig hideg helyen tartom.
A málna minél tovább áll a lében, annál szebb színt fog annak
kölcsönözni...ja és a domináns ízérõl se feledkezzünk meg. :)
kölcsönözni...ja és a domináns ízérõl se feledkezzünk meg. :)
Ui.: ha a gyümölcsök mindegyikét konzervvel váltjuk ki, öntsük hozzá a levüket is és akkor a plusz gyümölcslére nem lesz szükség.