Bólyi túrós lepény
sponsored links
Ez az a sütemény, amirõl nem hittem volna, hogy tényleg ehetõ lesz. De annyira izgatta a fantáziámat, hogy mégis ki kellett próbálnom. Az eredeti receptet a Nõk Lapja Konyha Desszert különszámában találtam, mint régimódi, nagyi-féle süteményt.
Tényleg nagyon egyszerû, hiszen nem kell semmit gyúrni, keverni, csak egymásra rétegezni a hozzávalókat és így megsütni. A gyerekek, egészen kicsik is boldogulnak a feladattal, már ami a rétegezést illeti.
És az eredmény? A megpirult cukor, a picit odakapott vaj az alján, a sok-sok mazsola és a krémes túró így együtt nagyon-nagyon finom végeredmény! Többször elõ fog kerülni nálunk, csak jóféle túrót kell hozzá szerezni.
Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, 1 kiskanál sütõpor, 15 dkg porcukor (az eredeti receptben 22 dkg volt, nekünk ez is bõven elég volt), 10 dkg vaj, 50 dkg túró, 5 dkg mazsola (eredetileg 10, de a gyerekek miatt feleztem), 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tej, 2 tojás.
Elkészítése: Keverõtálban összekevtem a lisztet, sütõport, porcukrot.
Egy 20x30 cm-s tepsit kikentem 5 dkg vajjal. Én elõtte egy sütõpapírt is terítettem az aljára és azt kentem meg vajjal.
A lisztes keverék felét a vajra szórtam. Rámorzsoltam a túrót és megszórtam a vaníliás cukorral.
Mazsola csak a fele tepsire került, hogy a válogatós gyermekeim is jól érezzék magukat. De meg kell mondjam, mazsolával az igazi!
A maradék lisztes keveréket a túróra szórjuk, majd a maradék 5 dkg vajat kis kockákban elosztottam a tetején.
Legvégül ráöntöttem a tojásokkal elkevert tejet is.
180 fokra elõmelegített sütõben 30-35 percig sütöttem.
Langyosan, majdnem forrón is finom, hiszen úgysem bírtam ki, hogy ne kóstoljam. De persze kihûtve az igazi. És meglepõ módon egy szépen egybenmaradó, egészen jól szeletelhetõ sütemény lesz a tányérunkon.
Ti ismertétek korábban ezt a sütit?
Tényleg nagyon egyszerû, hiszen nem kell semmit gyúrni, keverni, csak egymásra rétegezni a hozzávalókat és így megsütni. A gyerekek, egészen kicsik is boldogulnak a feladattal, már ami a rétegezést illeti.
És az eredmény? A megpirult cukor, a picit odakapott vaj az alján, a sok-sok mazsola és a krémes túró így együtt nagyon-nagyon finom végeredmény! Többször elõ fog kerülni nálunk, csak jóféle túrót kell hozzá szerezni.
Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, 1 kiskanál sütõpor, 15 dkg porcukor (az eredeti receptben 22 dkg volt, nekünk ez is bõven elég volt), 10 dkg vaj, 50 dkg túró, 5 dkg mazsola (eredetileg 10, de a gyerekek miatt feleztem), 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tej, 2 tojás.
Elkészítése: Keverõtálban összekevtem a lisztet, sütõport, porcukrot.
Egy 20x30 cm-s tepsit kikentem 5 dkg vajjal. Én elõtte egy sütõpapírt is terítettem az aljára és azt kentem meg vajjal.
A lisztes keverék felét a vajra szórtam. Rámorzsoltam a túrót és megszórtam a vaníliás cukorral.
Mazsola csak a fele tepsire került, hogy a válogatós gyermekeim is jól érezzék magukat. De meg kell mondjam, mazsolával az igazi!
A maradék lisztes keveréket a túróra szórjuk, majd a maradék 5 dkg vajat kis kockákban elosztottam a tetején.
Legvégül ráöntöttem a tojásokkal elkevert tejet is.
180 fokra elõmelegített sütõben 30-35 percig sütöttem.
Langyosan, majdnem forrón is finom, hiszen úgysem bírtam ki, hogy ne kóstoljam. De persze kihûtve az igazi. És meglepõ módon egy szépen egybenmaradó, egészen jól szeletelhetõ sütemény lesz a tányérunkon.
Ti ismertétek korábban ezt a sütit?