Békebeli perec
sponsored links
A sok karácsonyi édesség után jól esne valami sós finomság? Ezekben a kívül ropogós, belül puha perecekben egészen biztosan nem fogtok csalódni:) Régen sütöttem már sós dolgot, és éppen kezdett hiányozni valami kelt finomság. Már amúgy is jó ideje szemeztem ezzel a perec recepttel de most végre eljött az alkalom, el is készült:) Eléggé macerás és idõigényes a formázás és a forróvizes "fürdetés" miatt, de ez ismételten csak egy olyan recept, ami megéri a fáradozást. A forróvizes fürdõ egy lágy kérget képez a pereceken, amik aztán a sütés közben istenien ropogósra sülnek. A belsejük pedig tökéletesen puha marad. Egybõl 3 féle ízesítéssel készítettem: volt sima tengeri sós, sajtos és provence-i fûszerekkel ízesített változata is. Nos, kinek melyik lesz a kedvence?:)