Békebeli mazsolás kuglóf
sponsored links
Volt nekem nagyon régen egy szomszéd nénim. Talán 5 éves lehettem mikor meghalt, a mazsolás kuglófjának azonban, a mai napig a számban érzem az ízét. Varázslatosan finom volt. Néhány napja majd meg veszek, hogy kuglófot ehessek. Így kutatásba fogtam. Itt találtam egy receptet, ami igencsak felkeltette az érdeklõdésemet.
Már régóta szeretnék egy normális kuglófformát. Az enyém sima fém, és nagyon egyszerû formája van, én pedig a nagybetûs kuglófformára vágyom:)
Mivel egyenlõre azonban csak a régivel rendelkezem és tudom, hogy az kisebb ûrtartalmú ezért gondoltam rá, hogy lehet hogy sok lesz a tészta bele. Ezzel a lendülettel rá is legyintettem, mert van két iciri piciri formám is, legfeljebb teszek azokba is belõle.
Most akkor megmutatom, hogy milyen "kuglófszörnyeket" sikerült összehoznom még a szétosztott mennyiségekkel is:)
Sütés közben azon vigyorogtam, hogy a végén nagyobb lesz a tetejük, mint ami a formában van.:) Majdnem igazam lett:)
Tehát a recept, amit leírok felezett mennyiség lesz, az pont egy normál kuglófméretet fog kiadni.
Mazsolás kuglóf
Hozzávalók:
- 0,5 l liszt (lemérve nekem 32 dkg volt)
- 2 tojássárgája
- 4,5 dkg házi zsír
- 2 cs vaníliás cukor
- 1,5 dkg élesztõ ...