Békebeli kovászos fehér kenyér, kovászos félbarna kenyér teljes kiõrlésû tönkölyliszttel

2012-01-11

sponsored links


Még karácsony elõtt, a kocsonyához sütöttem ezeket a kenyereket. Nagy volt a "hajtás" az ünnepi idõszakban, így nem kerültek szerkesztésre.

Rendkívüli örömmel tölt el, hogy a kovásznevelés és a kovászos kenyérsütés egyre nagyobb népszerûségnek örvend. Sokan kezdtek biztatásomra kovászt nevelni és kovászos kenyeret sütni. "Követõim" mondhatni nap, mint nap sütnek kovászos cipót vagy gyökérkenyereket.

Gyönyörû kenyerekrõl kapok képeket az olvasóktól, és örömteli sikerélményekrõl a "házi pékségekben". Különösen azért örülök ennek, mert a kovászos kenyérsütés, amikor belekezdtem népszerûsítésébe még közel nem élvezett ekkora népszerûséget. 
Nyilvánvalóan egyszerûbb egy kocka élesztõt felfuttatni és ezzel kenyeret sütni, illetve a kovászos kenyértészta több idõt és "gondoskodást" igényel, hogy könnyû, puha belezetû, de ropogós héjú kenyér süljön belõle. Ugyanakkor kétségtelen, hogy a legfinomabb, legnagyszerûbb, és legtermészetesebb kenyérféle.
Kitapasztaltam és közzé is tettem a kovász legoptimálisabbtárolási, aktívan tartási lehetõségét is, hogy minél kevesebb idõ és alapanyag ráfordítással használhassunk kovászt, ha egy héten vagy egy hónapban csak egyszer szeretnénk ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s