Békebeli almás pite, ahogy azt a nagyitól tanultam
sponsored links
Bizonyára mindenkinek megvan a saját családi örökségbõl származó almás pite receptje, a recept, amelyet a dédnagymamák a lányaikra, azok az unokáikra örökítenek és így megy ez az idõk végezetéig... Nagy titkok ezek minden családban, azonban most úgy döntöttem, hogy megosztom veletek a miénket. Korábban mindig a nagymama sütötte a családi ünnepségekre azt az igazi békebeli almás pitét, amit mi nagyon imádtunk és azonnal elkapkodtunk a kis virágos tányérról. Most viszont ez a feladat már rám hárul, ezért megkértem a nagymamát, ossza meg velem részletekbe menõ pontossággal a titkos receptet, mert bár sokszor próbáltam olyat sütni, de valahogy sosem lett ugyanolyan finom, mint az övé. A konzultáció után viszont végre sikerült?
Ami nagyon fontos, hogy a töltelékhez nagyon jó minõségû savanykás almát használjatok (sajnos nem ismerem a fajtáját, de rétesalmának is szokták hívni), olyat ami most is érik. Én ebbõl szeretem a legjobban, csak sajnos kevés helyen lehet kapni. Helyette van csodaszép kinézetû piros alma, aminek a belseje ehetetlen, na azt viszont felejtsétek el!
Nagyi almás pitéje
Hozzávalók:
a tésztához:
60 dkg liszt ...