Bécsi vajaskifli
sponsored links
Hagyományos eljárással készítettem tegnap croissant, közben volt egy-egy illetve másfél-másfél órám, úgyhogy arra döntöttem, hogy kiflisütésre fordítom, mert úgysem mehetek nagyon messze a konyhától. Nagyon szeretem az úgynevezett bécsi kiflit, ami csavart, tömör, vajas, kívül ropogós, belül pedig csodálatosan foszlós. Gondoltam, hogy megpróbálok sütni valami ilyesmit.
Nagyszerûen sikerült a legutóbbi "ad-hoc" vajaskiflim, elõvettem hát a receptjét. Néhány dolgot megváltoztattam rajta az új elképzelés függvényében, és ez lett belõle:
25 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztõ
2 teáskanál porcukor (az egyik az élesztõ futtatásához)
2 teáskanál finom só (ez gyenge só, erõsebbõl kevesebb szükséges bele)
7 dkg puha vaj ...