Bécsi vajaskifli

2011-08-10

sponsored links

Hagyományos eljárással készítettem tegnap croissant, közben volt egy-egy illetve másfél-másfél órám, úgyhogy arra döntöttem, hogy kiflisütésre fordítom, mert úgysem mehetek nagyon messze a konyhától. Nagyon szeretem az úgynevezett bécsi kiflit, ami csavart, tömör, vajas, kívül ropogós, belül pedig csodálatosan foszlós. Gondoltam, hogy megpróbálok sütni valami ilyesmit.

Nagyszerûen sikerült a legutóbbi "ad-hoc" vajaskiflim, elõvettem hát a receptjét. Néhány dolgot megváltoztattam rajta az új elképzelés függvényében, és ez lett belõle:

25 dkg rétesliszt

25 dkg finomliszt

2,5 dkg élesztõ

1 dl langyos tej

2 dl langyos víz

2 teáskanál porcukor (az egyik az élesztõ futtatásához)

2 teáskanál finom só (ez gyenge só, erõsebbõl kevesebb szükséges bele)

7 dkg puha vaj ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s