Bécsi szelet sütötökös krumplipürével
sponsored links
A bécsi szelet is, olyan mint a húsleves, ahány ház annyi szokás... Nálam bécsi szelet az ami borjú húsból készül, ami csirke, pulyka vagy disznó az csak rántott hús... A bécsi szeletet sertészsírban sütöm ki, a többit általában olajban... A bécsi szelet panírja liszt, tojás, prézli... a rántott szeleté lehet teljeskiörlésû liszt, tojás, tojásfehérje, kukorica pehely, szezámmag, bármi ami éppen eszembe jut...
Ez volt valamelyik nap az ebédünk, a bécsi szelet mellé sütõtökös krumplipürét készítettem... igazi téli ebéd kerekedett belõle...
Hozzávalók:
6 szelet borjú hús
só, bors
liszt
tojás
prézli
sertés zsír
4 db közepes méretû krumpli
10-15 dkg sütõtök megsütve és kockára vágva
só, szerecsendió
tej, vaj, tejszín
1. A szokásos módon elkészítjük a bécsi szeletet, sertés zsírban szép pirosra sütjük
2. A krumplit sóval, szerecsendióval vízben puhára fõzzük, leszûrjük, hozzá adjuk a sütõtököt és tovább a szokásos módon elkészítjük a vajjal, tejjel tejszínnel a krumplipürét.
Ez volt valamelyik nap az ebédünk, a bécsi szelet mellé sütõtökös krumplipürét készítettem... igazi téli ebéd kerekedett belõle...
Hozzávalók:
6 szelet borjú hús
só, bors
liszt
tojás
prézli
sertés zsír
4 db közepes méretû krumpli
10-15 dkg sütõtök megsütve és kockára vágva
só, szerecsendió
tej, vaj, tejszín
1. A szokásos módon elkészítjük a bécsi szeletet, sertés zsírban szép pirosra sütjük
2. A krumplit sóval, szerecsendióval vízben puhára fõzzük, leszûrjük, hozzá adjuk a sütõtököt és tovább a szokásos módon elkészítjük a vajjal, tejjel tejszínnel a krumplipürét.