Bécsi szelet osztrák krumplisalátával
sponsored links
Mifelénk mindenféle rántott húst bécsi szelet néven szokás illetni. Vagy még szokás sniccel -nek is hívni. Ám kevesen tudják, hogy bécsi szeletnek csak a borjúból készült, panírozott-kisütött húst lehet nevezni, és az sem mindegy, hogy miben sütjük. Egyesek azt mondják, hogy csak sertészsírral igazi, mások a vajra esküsznek. Állítólag olajban semmiképpen sem szabad sütni, én mégis olaj és vaj keverékében tettem egyrészt, mert disznózsírt már nem használok egy ideje, a vaj magában pedig nagyon gyorsan megég. Igaz, Bécsben még nem ettem bécsi szeletet, hogy legyen összehasonlítási alapom, de bizton állítom, hogy az így készített rántott szelet is isteni lett. A mellé tálalt osztrák krumplisalátával együtt hihetetlen ízélményt ajándékoztak. :)
Bécsi szelet osztrák krumplisalátával
Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy szelet borjúkaraj vagy -comb, só, bors; a panírhoz és a sütéshez: néhány evõkanál liszt, 2 tojás, 10-15 dkg finom szemcséjû zsemlemorzsa, 10 dkg vaj, 2-3 dl olaj; a salátához: 40 dkg héjában fõtt krumpli, 1 lila hagyma vagy 1 csokor újhagyma, 2-2,5 dl húsleves, só, bors, 1 evõkanál ...