Bécsi stílusú sütemények - viennoiseries: croissant, csokoládés párna, fahéjas csiga, csokoládés fonat és társai

2012-12-22

sponsored links


Nem mindenki olyan szerencsés, hogy megfordult már életében Párizsban, de aki igen, nem hiszem, hogy kihagyta volna, hogy egy eredeti francia pékségben, vagy kávézóban ne kóstolta volna a fent nevezett finomságok egyikét.

Azok, akiknek még nem volt szerencséje "helyben" megízlelni ezeket a méltán világhírre szert tett finom péksüteményeket, nem feltétlen, hogy ki kell maradniuk az élménybõl. Vonatkozik ez azokra is, akik hazatérve otthonukba is természetes vágyakozással tekintenek az elé, hogy mondjuk a helyi, sarki pékségben, vagy kávézóban szert tehessenek egy-egy ilyen finomságra.
A francia pékek által 1800-as években kikísérletezett, bécsi stílusú süteménynek - viennoiserie-ként elnevezett hajtogatott, vajas péksüteménye a legnépszerûbb a kategóriájában, így megérdemli a "védelmet" és a nyílt szót.
Tudjuk, nem könnyû a helyzet, hiszen valljuk be, a tömegcikként, szinte bárhol kapható croissantok legtöbbségének nincs köze az eredetihez.
Én már csak tudom, hiszen én azon kevesek közé tartozom, akik ez oknál fogva készítenek hagyományos croissant:

Töltött croissant variációk


Croissant by Michel Roux - könyvajánló


Úgy vagyok ezzel, mint a kenyérsütéssel, ha nem kapok olyat, amilyet elvárok, akkor megsütöm ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s