Bécsi melange csokoládéval
sponsored links
Jó pár napja arra várok, hogy itthon is elkészíthessem a bécsi melange-ot, amit azelõtt még sosem kóstoltam. Nemrégiben azonban egy helyi kávézóban ezt ittunk, és nagyon ízlett. Csakhogy tejhabosító híján nem tudtam volna itthon úgy elkészíteni, ahogy kellene. A napokban azonban végre szert tettem egy kis cuki gépezetre, amivel pillanatok alatt megoldható a tej habosítása. (Legalábbis a hideg tej esetében valóban nem telt több idõbe.) A számomra szimpla és nem túlzottan kedvelt tejhab + kávé együttesébõl álló italt a fent említett kávéházban kalóriabombává varázsolták, ui. csokoládésziruppal és mézzel ízesítették. Nem volt kérdés, hogy én is így fogom majd készíteni. A tejhabosítónak hála ez többé már nem ütközik akadályokba. :D Igaz, a 2,5 dl tej habbá alakítása egy ilyen kis szerkezettel azért beletelt jó pár percbe, és külön pohárban kellett megoldani, de egy jó kávéfõzõgéppel ez sem lehet probléma.
A melange egyébként osztrák kávéspecialitás, a latte macchiatóhoz és a kapucsínóhoz hasonló, de egy kicsit édesebb ...