Bécsi krumplisaláta/Wiener Erdäpfelsalat
sponsored links
Rezept unten auch auf Deutsch
Nagy kedvenc, sokféleképpen készítik, még itt, Bécsben is. Természetesen, az enyémre esküszik a család. Bármilyen sülthöz passzol, de azért mégis a bécsi szelettel a legjobb párosítás. Akkor az igazi, ha langymelegen tálaljuk.
Hozzávalók:
1/2 kg apró szemû, NEM lisztes burgonya (a legjobb a kiflikrumpli)
1 fej lila hagyma, megpucolva, karikára, vagy apróra szeletelve
3 ek apróra vágott snidling
150 ml marha,- vagy zöldségalaplé
3 ek fehérborecet
2 ek étkezési olaj (napraforgó-, repce- vagy kukoricaolaj)
1/2 tk mustár
só, bor, csipet cukor
A héjában puhára fõtt krumplit még melegen meghámozom, egy nagy tálba felkarikázom. (A nagyobb darabokat félbevágom.) Elkészítem a páclét az ecetbõl, olajból, sóból és borsból. Belekeverem a mustárt és hozzáöntöm a forró alaplevet.
A hagymát és a snidliget rászórom a felszeletelt burgonyára, majd leöntöm a marináddal. Legalább 1/4 órát hagyom, hogy az ízek összeérjenek, végül langymelegen tálalom.
500 g festkochende Kartoffeln (Kipferl Kartoffel )
1 fein gehackte oder in Ringe geschnittene Zwiebel
3 EL in feine Röllchen geschnittener Schnittlauch
150 ml Rind- oder Gemüsebrühe
3 EL Weißweinessig
2 EL Sonnenblumen-, Mais- oder Rapsöl
1/2 TL Senf
Salz, Pfeffer, Prise Zucker
Kartoffeln kochen, schälen und noch lauwarm in Scheiben in eine Schüssel schneiden. Die Marinade aus Essig, Öl, Salz und Pfeffer zubereiten. Den Senf dazumischen und danach die heiße Suppenbrühe.
Die heiße Marinade über die Kartoffeln gießen, Zwiebel und Schnittlauchr unterheben. 15 Minuten einziehen lassen, Salzen, Pfeffern und möglichst noch warm servieren.
Nagy kedvenc, sokféleképpen készítik, még itt, Bécsben is. Természetesen, az enyémre esküszik a család. Bármilyen sülthöz passzol, de azért mégis a bécsi szelettel a legjobb párosítás. Akkor az igazi, ha langymelegen tálaljuk.
Hozzávalók:
1/2 kg apró szemû, NEM lisztes burgonya (a legjobb a kiflikrumpli)
1 fej lila hagyma, megpucolva, karikára, vagy apróra szeletelve
3 ek apróra vágott snidling
150 ml marha,- vagy zöldségalaplé
3 ek fehérborecet
2 ek étkezési olaj (napraforgó-, repce- vagy kukoricaolaj)
1/2 tk mustár
só, bor, csipet cukor
A héjában puhára fõtt krumplit még melegen meghámozom, egy nagy tálba felkarikázom. (A nagyobb darabokat félbevágom.) Elkészítem a páclét az ecetbõl, olajból, sóból és borsból. Belekeverem a mustárt és hozzáöntöm a forró alaplevet.
A hagymát és a snidliget rászórom a felszeletelt burgonyára, majd leöntöm a marináddal. Legalább 1/4 órát hagyom, hogy az ízek összeérjenek, végül langymelegen tálalom.
***
Zutaten:500 g festkochende Kartoffeln (Kipferl Kartoffel )
1 fein gehackte oder in Ringe geschnittene Zwiebel
3 EL in feine Röllchen geschnittener Schnittlauch
150 ml Rind- oder Gemüsebrühe
3 EL Weißweinessig
2 EL Sonnenblumen-, Mais- oder Rapsöl
1/2 TL Senf
Salz, Pfeffer, Prise Zucker
Kartoffeln kochen, schälen und noch lauwarm in Scheiben in eine Schüssel schneiden. Die Marinade aus Essig, Öl, Salz und Pfeffer zubereiten. Den Senf dazumischen und danach die heiße Suppenbrühe.
Die heiße Marinade über die Kartoffeln gießen, Zwiebel und Schnittlauchr unterheben. 15 Minuten einziehen lassen, Salzen, Pfeffern und möglichst noch warm servieren.