Bécsi gombóc vadas mártással
sponsored links
Régóta tervbe vettem ennek a gombócnak a "tesztelését" mártást készítettem hozzá!
Hozzávalók:
gombóchoz:
1,5 zsemle v. kenyér szelet
kevés olaj
2 kisebb krumpli
2,5 dkg búzadara
2,5 dkg liszt
1 tojássárgája
1 tojássárgája
fél dl tej
só
mártáshoz:
kb. 20 dkg vegyes zöldség
babérlevél, só, õrölt bors
1 evõkanál cukor
2 evõkanál tejföl
1 teáskanál mustár
*
Elkészítése: gombóc: kenyeret feldaraboltam kockára és kevés olajon megpirítottam. Krumplit megpucoltam felkockáztam és enyhén sós vízben puhára fõztem majd összetörtem. Krumplihoz tettem a pirított kenyeret és a többi hozzávalót az egészet kanállal összeforgattam majd gombócokat csináltam belõle és enyhén sós forrásban lévõ vízbe pakoltam. Mikor feljött a tészta a víz felszínére akkor szedtem ki és öblítettem hideg vízzel . Mártás:Megpucolt felkockázott vegyes zöldséget edénybe tettem vizet öntöttem rá hogy jól ellepje sót, babérlevelet és kevés õrölt borsot tettem hozzá és addig fõztem még a zöldség puha lett. Ekkor leszûrtem a vizét félretettem a zöldséget leturmixoltam. Edénybe tettem a cukrot karamellizálódni majd felöntöttem a félretett zöldséglével és hozzátettem a pürésített zöldséget. Tejfölbe tettem 1 teáskanál lisztet elkevertem és ezzel sûrítettem be a már forrásban lévõ mártást végül hozzátettem a mustárt amivel csupán összekevertem és készen is volt. Nagyon finom volt így együtt !
Jó étvágyat !