Béchamel, bechamel, besamel - az egyik alapmártás

2012-04-24

sponsored links

a kép innen

Lasagne
, moussaka, csõben sült zöldségek. Mind, mind sütõben készülnek hússal, vagy anélkül. Egy biztos, a béchamel mártás a sok zöldséggel vagy paradicsommártással, sütõben készült ételek alapeleme. Egyedül nem használandó: tiszta unalom. Egy fehérmártás vaj, liszt és tej felhasználásával. Friss vaj és tej nem árt hozzá. Én a tej egy részét alaplével váltom ki. Az alaplé íze, no meg fûszerezés kibillenti az unalmas kategóriából. Szerecsendió használata kötelezõ!

Bechamel mártás

H o z z á v a l ó k (2 személyre):

50 g vaj
50 g liszt
200-250 ml zöldség alaplé ...

Folytats a blogon ... nyarikonyha.blogspot.com/2012/04/bech...

sponsored links

Keres?s