Bébiétel 1. - Édeskömény-répa-pasztinákpüré
sponsored links
Flóra lassan hét hónapos lesz, pár hete eszik gyümölcs- és zöldségpüréket. Az elsõ idõszakban gyakran veszek kész bio bébiteleket is (fõleg gyümölcsöset, a zöldséges bébiételek javarésze tapasztalatom szerint ehetetlen, már a szaguk is borzasztó), de azért amikor csak lehet, igyekszem én készíteni az ételét. Szerencsére a két alapkaját, alma- és sütõtökpürét bõven tettem el a mélyhûtõbe még tavaly, almát nyáron, sajátot (sütõzacskóban sütve, turmixolva), sütõtököt õsszel, biót (szerencsére a lehetõ legfinomabbat sikerült kifognom, olyan édes, hogy ha nem én tettem volna el neki, biztos lennék benne, hogy cukrozva/mézezve van). A Reginánál is jól bevált módszer szerint idõnként fõzök egy nagyobb adag babazöldséglevest (késõbb már babahúslevest), majd különbözõ arányokban lefagyasztom. A babák számára érdemes még akkor is biozöldségeket venni (vagy saját veteményesben termeszteni), ha magunknak nem szoktunk - az õ szervezetük még fokozottan érzékeny a vegyszermaradványokra, ráadásul a bio termékben sokkal több a vitamin, a tápanyag mint a sima boltiban. Mivel el nem ítélhetõ módon a babák az édes ízeket részesítik elõnyben - az anyatej ugyebár édes, ehhez vannak szokva:) - érdemes olyan ételekkel kezdeni a hozzátáplálásukat, amelyek természetesen édesek (nem édesítettek!!!). Szerencsére a zöldségek között is bõven van édes ízû, és nem csak a sütõtök: ha jó minõségû az alapanyag és jól van elkészítve, édes a répa, a cékla, a pasztinák, meg természetesen az édeskömény és az ...