Bébispenótos-pestós csirkemell
sponsored links
Ez tulajdonképpen egy gazdagított pestós tészta, de a tejszínes ragu rizzsel is mûködik, akkor nem kell felönteni vízzel/a tészta fõzõvizével, így kicsit sûrûbb állaga marad.
4 adaghoz:
- 80 dkg csirkemellfilé
- 2 evõkanál étkezési keményítõ
- 1 csomag bébispenót
- 1/2 üveg zöld pesto
- 2 dl fõzõtejszín
- 1 dl fehérbor
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- só, bors
- olívaolaj
- 40 dkg tészta
- parmezán
1. A csirkemellet felkockáztam, a fokhagymákat vékony szeletekre vágtam, a bébispenótot bõ vízben átmostam, lecsöpögtettem. A tésztához jó sós vizet kezdtem forralni. A fokhagymaszeleteket olívaolajon kis lángon pirítani kezdtem, közben a csirkemellre rászórtam a keményítõt, és kevés mozdulattal nagyjából átkevertem vele.
2. A lángot maximumra állítottam, beleöntöttem a fokhagymás olajba a csirkekockákat, és fehéredésig pirítottam õket benne. Ekkor rákanalaztam a pestót, enyhén sóztam (a pesto is sós kicsit), borsoztam, fûszereztem bazsalikommal, majd felöntöttem a fehérborral, és jól kiforraltam belõle az alkoholt. A felforrt vízbe beletettem a tésztát.
3. Hozzákevertem a csirkéhez a bébispenót felét, és fél dl vízzel 3-4 perc alatt készre pároltam. A keményítõnek köszönhetõen gyorsan megpuhul, és puhább is lesz, mint nélküle.
4. A ragut felöntöttem tejszínnel, felforraltam, és az idõközben megfõtt tészta levébõl is öntöttem hozzá annyit, hogy tésztaszósz állagot kapjak. A végén kevertem bele a maradék bébispenótot, majd a tésztát is. A tetejére parmezánt szórtam.